01 October 2013

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡΔΥΣΚΟΛΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΣΑΣ?ΟΧΙ ΠΙΑ…Το μανικιούρ(όπως και το πεντικιούρ βέβαια) αποτελεί μία βασική διαδικασία για την ομορφιά της γυναίκας γιατί αναδεικνύει τα λεπτά και κομψά χέρια της και κατ’ επέκταση τα αξεσουάρ που χρησιμοποιεί. Είναι πια γνωστό ότι οι άνδρες βρίσκουν πολύ όμορφα και sexy τα περιποιημένα άκρα στις γυναίκες και τα προσέχουν ιδιαίτερα γιατί είναι δείγμα της θηλυκότητας της.

Έτσι κι εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για να κάνετε το μανικιούρ σας στο σπίτι αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος ή τα οικονομικά σας δεν το επιτρέπουν να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό. Το πλεονέκτημα του μανικιούρ στο σπίτι είναι ότι χρησιμοποιείτε τα δικά σας εργαλεία κατά αποκλειστικότητα κι έτσι δε διατρέχετε κίνδυνο μυκητιάσεων στα νύχια, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό.Βήμα 1ο: Αν τα νύχια σας είναι βαμμένα ξεβάψτε τα καλά. Φροντίστε να μην αφήστε υπολείμματα γιατί θα φαίνονται άσχημα.


 
Βήμα 2ο: Βάλτε τα υλικά σας σε μια πετσέτα που θα έχετε απλώσει πάνω στην επιφάνεια που θα δουλέψετε και προαιρετικά μουλιάστε τα χέρια σας σε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό. Λέμε προαιρετικά γιατί κάποιοι υποστηρίζουν ότι όταν τα μουλιάζουμε αλλοιώνεται το σχήμα των νυχιών και ξεφλουδίζουν οι άκρες .Όμως η αλήθεια είναι ότι αν πρέπει να τα κόψετε λίγο πρέπει να τα μουλιάσετε για να μαλακώσουν.

Βήμα 3ο: Αν τα νύχια σας θέλουν κόψιμο κάντε το με ένα νυχοκόπτη λίγο λίγο μέχρι να φτάστε στο επιθυμητό μέγεθος κι αυτό για να μην κόψετε με τη μία μεγάλο μέρος του νυχιού και χάσουν το μήκος τους.Βήμα 4ο : Αν τα νύχια σας δε χρειάζονται μείωση και είναι στο μήκος που θέλετε μην μπείτε σε διαδικασία να τα μουλιάσετε. Πάρτε μια χάρτινη λίμα και δώστε το σχήμα που θέλετε είτε οβάλ είτε τετραγωνισμένα με προσοχή όμως να έχουν όλα το ίδιο μήκος . Να θυμάστε το λιμάρισμα γίνεται πάντα πλάγια και προς μία κατεύθυνση όχι πάνω κάτω. 
Βήμα 5ο: Ακολουθεί η διαδικασία αφαίρεσης των παρανυχίδων. Βάλτε το ειδικό προιον(λαδάκι) για τις παρανυχίδες και αφού δράσει βουτήξτε τα χέρια σας στο μπολ με το νερό που είχατε από πριν. Αφήστε λίγο να μαλακώσουν κι έπειτα με τα ειδικά ξυλάκια σπρώξτε προς τα πίσω τις παρανυχίδες για να φανούν σχεδόν όρθιες . Προσέξτε οι κινήσεις σας να είναι ήπιες για να μην τραυματιστείτε στις εσοχές του νυχιού και ματώσετε.
Βήμα 6ο: Κόβετε τις παρανυχίδες που προεξέχουν με το πενσάκι χωρίς να βάζετε δύναμη και τραβηχτούν γιατί πάλι κινδυνεύετε να τραυματιστείτε και να ματώσετε. Τα πετσάκια στα νύχια μας είναι συνήθως αρκετά σκληρά γι’ αυτό και η αφαίρεση τους είναι ίσως η πιο δύσκολη διαδικασία στο μανικιούρ. Όμως αν είστε προσεκτικές δε θα έχετε πρόβλημα και αν το κάνετε συχνά κάποια στιγμή θα εξοικειωθείτε και θα γίνει παιχνιδάκι.
Βήμα 7ο: Έπειτα ακολουθεί το buffering που στην ουσία είναι η απολέπιση του νυχιού. Όπως η απολέπιση προσώπου προετοιμάζει το δέρμα να δεχτεί την ενυδατική κρέμα έτσι και το buffering απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του νυχιού και το νύχι μας δέχεται καλύτερα το βερνίκι. Με την ειδική λίμα buffer λιμάρετε την επιφάνεια του νυχιού απαλά χωρίς να το παρακάνετε στην ώρα και μειώσετε το πάχος των νυχιών σας.

Βήμα 8ο:  Ενυδατώστε καλά τα χέρια σας με μια κρεμούλα και αφήστε λίγο να στεγνώσει από τη λιπαρότητα.
Βήμα 9ο: Αν θέλετε αφήστε τα νύχια σας άβαφτα για μία μέρα να ξεκουραστούν, αλλιώς αν θέλετε να περάσετε αμέσως βερνίκι αφαιρέστε τη λιπαρότητα της κρέμας μόνο από τα νύχια με ένα βαμβάκι με λίγο ασετόν.Βήμα 10o: Απολυμάνετε όλα σας τα εργαλεία με οινόπνευμα και φυλάξτε τα σε ένα καθαρό νεσεσέρ ακόμα κι αν είστε η μόνη που τα χρησιμοποιεί. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε τους κανόνες υγιεινής στο μανικιούρ γιατί οι μυκητιάσεις στα νύχια είναι κάτι που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες και δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται εύκολα.
 Σε επόμενο post  θα σας δώσουμε οδηγίες για επαγγελματικό βάψιμο στα νύχια και με διάρκεια γι’ αυτό …stay tuned!!!